Behandelingen

Behandelingen voer ik uit met de zogenaamde spraytechniek. Tijdens het frezen van de nagels en de eeltlocaties, wordt een verkoelende en desinfecterende vloeistof gesprayd, waardoor de behandeling aangenaam en niet branderig aanvoelt, er minder gauw wondjes ontstaan en een beter resultaat ontstaat dan met de droge techniek.

Standaard behandeling

Bij de eerste behandeling stel ik u een aantal vragen om te weten te komen of u diabetes patiŽnt bent, of u bloedverdunners gebruikt, of u allergiŽn hebt of andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Natuurlijk wordt er ook gevraagd of u ergens pijn aan uw voeten heeft. Vervolgens begin ik meteen met de behandeling.

Tijdens de behandeling geef ik u adviezen op maat, voor de verzorging van uw voeten.

Voet- en onderbeenmassage

Een ontspannende behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Ik gebruik een heerlijk frisse massageolie. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.
TIP:Geeft een weldadige verlichting bij zenuwpijnen t.g.v. bijvoorbeeld een diabetische voet of na chemotherapie.

Nagels lakken met gewone nagellak

Uw nagels worden tweemaal in de door u meegebrachte kleur gelakt en daarna voorzien van een coating, waardoor de lak langer onbeschadigd en mooi glanzend blijft. In verband met de hygiene breng ik uw eigen nagellak aan. Zo weet u zeker dat u niets overneemt van een andere cliŽnt. U kunt hiervoor uw eigen nagellak meenemen maar u kunt natuurlijk ook bij mij een mooie nagellak aanschaffen.
Als u uw nagels wilt laten lakken, dan graag vermelden bij het maken van de afspraak zodat ik rekening kan houden met de tijdsplanning.
Tip: Neem slippers mee!

Nagels lakken met gellak

Heeft u geen zin of tijd tekort om te wachten tot de nagellak droog is dan kan ik uw nagels met gellak lakken. In de praktijk kunt u kiezen uit een assortiment bestaande uit diverse moderne kleuren. Na het aanbrengen van deze gellak worden de nagels in ongeveer 30 seconden gedroogd onder de UV-Ledlamp waardoor u direct uw schoenen kunt aantrekken!

Voetbad de luxe

Ontspannend, masserend en reinigend, met een vleugje heerlijk geurende etherische badolie. Echt een aanrader!

Diabetische voet

Zo'n 35% van alle suikerpatienten krijgt op den duur complicaties aan de voeten als gevolg van hun ziekte. Als medisch pedicure ben ik in staat professioneel hulp en verzorging te verlenen.
De hoogte van de tegemoetkoming wordt bepaald door uw ziektekostenverzekering.

Reumatische en andere medische voeten

Voor iemand met reumatische of andere medische voetklachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over de betreffende ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie als medisch pedicure kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.
Bent u aanvullend verzekerd controleer dan of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten van de behandeling.

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugeltje op maat dat bedoeld is om de nagel naar de juiste vorm te corrigeren. Met een beetje lak er over ziet u hier bijna niets van.
Bij hardnekkige, pijnlijk ingegroeide nagels, als gewoon vrijleggen niet meer helpt.

Nagelreparatie

Gel of acryltechnieken voor reparatie of verfraaiing van de nagels.
Toepasbaar bij lelijke schimmelnagels, gebroken nagels of geleiding van een ingroeiende teennagel.

Voetwratbehandeling

De voetwrat kan heel hardnekkig en pijnlijk zijn, maar is goed te behandelen. Ik kan de wrat aanstippen met stikstof of inpakken in een wratten dodende pakking. Helaas is het bij beide behandelingen niet mogelijk de wrat in 1 keer weg te krijgen, maar dient de behandeling herhaald te worden. Een wrat wordt veroorzaakt door een virus en is besmettelijk. Peuter er niet zelf aan, want dan kunt u zichzelf besmetten!
Voor ik uw wrat(ten) behandel, is het noodzakelijk dat u uw huisarts laat kijken of het echt om een wrat gaat.

Orthesetechniek

Met behulp van siliconenmateriaal maak ik een hulpstuk op maat voor het drukvrij leggen van bijvoorbeeld een likdoorn, pijnlijke knokkels of voor het reguleren van een licht afwijkende teenstand.